Buddha Maitreya

Maitreya er den fremtidige Buddha, den femte af denne kalpa.

Buddha Shakyamuni, Buddha Kashyapa, Maitreya, White Mahakala og Dorje Shugden.

Maitreyas navn betyder bogstaveligt talt ”Stor kærlighed” på sanskrit. Han er på nuværende tidspunkt en kronet bodhisattva, der er bosat i den rene Tushita-himmel og venter på hans tid til at blive genfødt på jorden for at blive den fremtidige Buddha. Når han er genfødt, vil han sidde under et helligt træ og opnå fuldstændig og perfekt Oplysning som hans forgænger, Buddha Shakyamuni. På det tidspunkt vil Buddha Shakyamunis lære være forsvundet, og verden vil være indhyllet i en mørk tidsalder, da den er blottet for ægte Dharma.

Derefter vil Maitreya fortsætte med at udføre de 12 store gerninger af en fuldt oplyst Buddha. En af de største handlinger, han skal udføre, er drejningen af ​​Dharma-hjulet, hvilket betyder, at han vil give belæringer og genoprette den heldige æra med Buddha-dharma. Det siges i skrifterne, at Maitreya vil være den femte Buddha, der gør dette i denne store æon, mens Buddha Shakyamuni var den fjerde Buddha. Ifølge profetien vil Maitreya blive Shakyamunis efterfølger, men i modsætning til hans forgænger vil Buddha Maitreya kun undervise i Sutra-stien. Dette betyder, at han ikke vil undervise Tantra.

Det siges, at Maitreya også manifesterede sig som en af ​​de Otte Store Bodhisattva-Disciple af Buddha Shakyamuni. Det siges, at den store indiske mester Asanga har modtaget visioner af Bodhisattva Maitreya og blev transporteret til Tushita for at modtage belæringer direkte af ham. Den indiske mester fortsatte med at nedskrive disse utrolige læresætninger i det, der er kendt som ”De Fem Afhandlinger” af Maitreya. Fra disse tekster opstod Lam Rims Metode-linjen.

Det siges, at Je Tsongkhapa og Je Atisha i øjeblikket er bosiddende i Tushita som en del af Maitreyas følge. Derfor skaber dem, der engagerer sig i Lama Tsongkhapas Guru Yoga (Gaden Lhagyama), årsagerne til at blive genfødt i Tushita blandt Maitreya-følgen.

Ifølge Cakkavatti Sīhanāda-Sutraen vil han blive født, når mennesker bliver 80.000 år gamle, i byen Ketumatī (det nuværende Benares), hvis konge vil være Cakkavattī Sankha. Sankha vil bo i fe-paladset, hvor kong Mahāpanadā en gang boede, men senere vil han bortgive paladset og blive en følger af Maitreya Buddha.

Skriv et svar til os

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.